Stomresning i Övre Vasastaden

Arbetet med kvarter A flyter på enligt plan. Vi arbetar fortsatt med stomresning. Huset som bildar Brf Vasatornet är just nu tre våningar högt samtidigt som husen bredvid, A3 och A4, som utgör Brf Vasaporten, just nu är en våning höga. Stomresning betyder att man uppför byggnadens bärande delar, ytterväggar samt tak.

Vid sidan av husbyggnationerna pågår också arbetet med Thorells gata, som ska gå mellan kvarter A och kvarter B. I kvarter B bygger Kärnhem och JM var sitt projekt. BEFAB utför arbetet med gatan som är uppkallad efter Linköpingskonstnären Pär Thorell.

Sedan en tid tillbaka är Priso/Hemköp igång med sin verksamhet i kvarter C på Timmermansgatan 1. Boende i Övre Vasastaden som vi har talat med är väldigt nöjda med att ha en ny och fräsch matbutik i direkt närhet till bostaden. Vi kan också meddela att grannlokalerna till Priso/Hemköp kommer innehålla var sin restaurang. En italiensk restaurang och Kikkowok, en asiatisk restaurang.

2016-03-02  2016-07-01
Hus A1/A2 då och nu. Bilderna är tagna från Industrigatan.

 

Vart är vi?

Ekonomisk kalkyl

Stomresning